СТАФИЛОКОККТ – ХООЛНЫ ХОРДЛОГО ГЭЖ ЮУ ВЭ ?

March 18, 2021 211

Хүнсний бүтээгдэхүүний буруу хадгалалт, тээвэрлэлт түүнчлэн боловсруулалтын явцад эрүүл ахуй, технологийн горим алдагдах, хувь хүний буруу үйл ажиллагаа зэргээс хамаарч чанар байдлаа алдах, гадна орчны нөлөөлөл үйлчлэх, нян үржих нөхцөл үүсдэг. Ийнхүү эрсдэлд өртсөн хүнсний бүтээгдэхүүн нь хоолны хордлого үүсгэнэ. “Хорт бодис эсвэл эмгэг төрөгч бичил биетэн агуулсан хоол, хүнс хэрэглэснээр үүсэх өвчлөлийг хоолны хордлого гэнэ” гэж тодорхойлж болох юм. Хоолны хордлого нянгийн ба нянгийн бус (химийн) гаралтай байдаг. Нянгийн гэдэг нь түгээмэл тохиолдлоор илэрдэг, сальмонелл ба гэдэсний бүлгийн савханцараар үүсгэгдсэн хордлого юм. Энэ бүлгийн нянгууд нь ихэвчлэн өвчилсөн амьтны мах, махан бүтээгдэхүүн (буруу хадгалалттай, боловсруулалт хийсэн, чанар байдлаа алдсан), өндөг зэрэг түргэн гэмтдэг бүтээгдэхүүнд элбэг үүснэ. Харин нянгийн бус хордлого гэдэг нь хорт өвс, хортой мөөг, зарим төрлийн загас, химийн бодисоос үүсдэг.

Холбоотой мэдээ

КОВИД-19 ХАЛДВАРТ ӨВЧНӨӨС УРЬДЧИЛАН СЭРГИЙЛЬЕ

1.Амны хаалтаа зөв сонгох Өөрийн нүүрний хэлбэрт тохирсон, эрүү, ам, хамрыг бүрэн дарж чадах да

April 14, 2021

БОХИРДЛЫН ШАЛТГААН ТҮҮНИЙ ХЭЛБЭР

Хөрсний бохирдол гэдэг нь тухайн хөрсний хэвийн үйл ажиллагаа гадны ямар нэгэн нөлөөгөөр байгалийн ш

April 14, 2021

ХҮНСНИЙ ХУДАЛДАА ЭРХЛЭГЧ ИРГЭН, АЖ АХУЙ НЭГЖҮҮДЭД ЗӨВЛӨН ТУСЛАХ ҮЙЛЧИЛГЭЭ ҮЗҮҮЛЖ БАЙНА

Засгийн газрын 45 дугаар тогтоол, Улсын онцгой Комиссоос гарсан түр журам, түүнийг дагалдан гарсан “

March 23, 2021

© 2021 Баянхонгор аймгийн мэргэжлийн хяналтын газар. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан.