Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний хадгалах хугацаа, нөхцөл /Зөвлөмж/

2022-05-20 236

Зөвлөмж:

Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүн. Техникийн ерөнхий шаардлага. MNS0464:2010 стандартад Бялууны төрлийн бүтээгдэхүүний хадгалах горимыг дараах байдлаар заасан :

Бүтээгдэхүүний ялгах онцлог Хадгалах нөхцөл Хадгалах хугацаа
1 Цөцгийн кремтэй  

0-оос +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид

 

24 цаг

2 Шинэ жимс жимсгэнэтэй
3 Цэлцэн суурьтай
4 Жимс жимсгэнэ, ногооны нухаш, чанамал, цэлцэнтэй  

0-оос +60С температуртай хөргүүр, хөргөгчид

 

48 цаг

5 Сүүн кремтэй
6 Уургийн кремтэй
7 Шоколадтай

 

Анхаарах:

1.Зориулалтын бус газраас хадгалах горимын дагуу хадгалаагүй, шошгын зөрчилтэй, баталгаажилтгүй  бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг худалдан авахгүй байх.

2.Хадгалалтын онцгой нөхцлийн шаардлагыг хангасан худалдаа үйлчилгээний газраас баталгаажилттай бялууны төрлийн бүтээгдэхүүнийг худалдан авах.

3.Бялуун төрлийн бүтээгдэхүүнийг шошгонд тусгасан нөхцөлд хадгалж, хэрэглэх.

Холбоотой мэдээ

Сүхбаатар онгоцны үйлдвэрлэгчийн зориулалтыг өөрчилсөн, аврах завь, усчин аврагч хүрэлцээгүй, тусгай зөвшөөрлийн  хугацаа дууссан байна

Болзошгүй осол, эрсдэлээс урьдчилан сэргийлэх, тээврийн аюулгүй байдал, холбогдох хууль, дүрэм, жура

2022-07-04

БАЯР НААДЫМ ҮЕЭР ҮЙЛ АЖИЛЛАГАА ЯВУУЛЖ БУЙ ХҮНСНИЙ ХУДАЛДАА, ХООЛ ҮЙЛДВЭРЛЭЛ ҮЙЛЧИЛГЭЭ ЭРХЛЭГЧ НАРТ /Зөвлөмж/

Зөвлөмж хүргүүлэх тухай PDF хувилбараар үзэх Үндэсний их баяр наадмыг тэмдэглэн өнгөрүүлэхтэй

2022-07-01

Нүхэн жорлон, угаадасны нүх, бохирын цооног ашиглагч иргэн, ААН-д зөвлөж байна

Долоо хоногт 2-3 удаа зориулалтын бодис, уусмалыг найруулж, халдваргүйжүүлж байх Усны эх үүсвэрий

2022-06-30

© 2022 Мэргэжлийн хяналтын ерөнхий газар. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан.