
Аймаг, сумдын наадмаар хүнсний худалдаа, хоол, хүнс үйлдвэрлэлийн үйл ажиллагаа эрхлэгч аж ахуйн нэгж , иргэдэд эрүүл ахуйн зохистой дадал, хоол хүнсээр дамжих халдвар хордлогоос сэргийлэх, хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдал, хадгалалт, хугацаа, үйл ажиллагаанд тавигдах шаардлага, мал эмнэлгийн гэрчилгээний цахим систeмийн танилцуулга сэдвээр сургалтыг зохион байгуулав.
Сургалтад хүнсний худалдаа, хоол, хүнс үйлдвэрлэлийн чиглэлээр үйл ажиллагаа эрхлэгч ААН-үүдинй ажилтан, хувиараа хөдөлмөр эрхлэгч иргэн нийт 61 хүн хамрагдав.
Сургалтад оролцогчдод хоол хүнсээр дамжих хордлого, хордлогот халдвараас сэргийлэх тухай 24 заалттай улсын байцаагчийн зөвлөмж хүргүүлж, мэргэжил арга арга зүйн зөвлөгөө өгөв.